Google+ Barcelona: Las crónicas de Thot: Salvem Torre Garcini!

sábado, 13 de diciembre de 2014

Salvem Torre Garcini!

La masia, torre Garcini (barri del Guinardó)
Torre Garcini (cedida pel Pou)

Els amics del Pou, Grup d'Estudis de la Vall d'Horta i la Muntanya Pelada, m'han fet arribar aquesta informació que reprodueixo tal qual:

Crida urgent a la ciutat: Salvem Torre Garcini!
 
Malgrat l'acord assolit fa prop d'un any amb el govern de la ciutat per a la permuta dels terrenys de Torre Garcini, avui Núñez i Navarro ha penjat a la façana el cartell de demolició de la Masia.
 
Després d'un any i mig de pressió de la Plataforma Salvem Can Garcini a l'Ajuntament, i malgrat els acords assolits per recuperar-la com a patrimoni públic, el govern de la ciutat s'ha mostrat incapaç de trobar una solució per a la preservació de la masia i els seus jardins. Un edifici amb gairebé quatre segles d'història i un dels pocs testimonis del passat històric del nostre barri, que els veïns i veïnes hem reclamat amb tanta empenta.
 
Després de dècades de creixement urbanístic accelerat, manca d'inversions i infraestructures al Guinardó, desastres urbanístics, absència estructural de zones verdes i espais de trobada, i polítiques d'empobriment i destrucció del teixit associatiu i comercial, no permetrem ara la demolició d'un dels pocs vestigis patrimonials del nostre barri. I avisem els partits polítics, empreses i institucions que han permès aquesta situació: SI GARCINI VA A TERRA, EL GUINARDÓ EN PEU DE GUERRA.

Per l'acció de suport que ens demanen en el següent pàrraf ja no tenim temps material degut a lo just que es va rebre l'email i l'hora en la que estem:

Dissabte al matí, Xavier Trias vindrà al Passatge Llívia a inaugurar el nou Mercat del Guinardó. Un equipament que, per cert, arriba amb anys de retard, amb la meitat dels equipaments promesos i al mig d'un barri desertitzat i empobrit. Demanem el màxim suport per tal de rebre'l com es mereix i fer-li arribar les nostres demandes: us esperem a les 10h davant de les portes del Mercat.